Despre noi

Magazin FirintinsMagazinele „Fir Intins” au aparut din dorinta de a promova pescuitul modern si cat mai eficient. Pescuitul nu inseamna sa prinzi orice si oricat, pestele este un partener care daca nu este respectat ne va parasii. Ne bucuram sa vedem ca pescuitul catch & relase–ul are tot mai multi adepti, dar in aceeasi masura ne intristam cand vedem ca in apele noastre inca se mai braconeaza, ca nu se respecta perioadele de prohibitie, ca sunt retinuti pesti sub dimensiunile minime si ca de cele mai multe ori este depasita cantitatea de peste care poate fi retinuta intr-o zi de pescuit.

In prezent orice domeniu progreseaza de la o zi la alta asa si, pescuitul se transforma si evolueaza de la un sezon la altul, clasicele lansete universale de fibra de sticla sau bambus sunt inlocuite cu lansete specializate pe stiluri de pescuit din carbon, mulinetele de asemenea adaptate diferitelor stiluri de pescuit devin cat mai eficiente avand avantajul oferit de tehnologiile si materialele moderne cu ajutorul carora au fost concepute. Orice stil de pescuit evolueaza spre exemplu in pescuitul crapului clasica mamaliga nu are eficienta boilesurilor, nadelor si peletelor in starea lor de azi, zaharul vanilat,scortisoara, anasonul sunt rand pe rand inlocuite cu CSL, GLM, diferiti aminoacizi, esteri sau uleiuri, arome de suqid, sellfish, caviar, strawberry, cranberry, pineapple etc.

Monturile utilizate sunt din ce in ce mai eficiente si mai ecologice, asigura atat autointeparea pestelui cat si eliberarea sa in caz de rupere a firului. Carligele cat mai usoare ascutile si curbate in diferite moduri, firele textile cu camasa siliconica sau fluocarbonul, plumbii ecologici, firele utilizare ca inaintas, textile sau monofilamente, firul principal, lansetele din 2 sau 3 tronsoane de 3,6 m si 3,9m si mulinetele cu tambur lat pentru long cast sau baitrunner fac si ele parte din arsenalul unui pecar la crap.

In pescuitul stationar varga a fost inlocuita cu rubensiana, pe lacuri se practica pecuitul la match cu vaglere care au in locuit plutele, iar pe rau balognesele fac legea. Pescuitl la fund cu momitor si-a gasit inlocuitorul in feeder.

Unic distribuitor al lansetelor SONIK in Sibiu

Cand alegeti orice lanseta de crap, trebuie sa te gandesti ce tip de pescuit la crap ai de gand sa faci. Poate fi pescuit in margine, stalking, la mare distanta, la pluta, lansari cu plumbi grei sau cu method feeder,ori poate doar lansarea rachetei de nadire sau a markerului? Motivul pentru aceasta alegere a lansetelor de crap, la fel ca toate lansetele de pescuit, este ca vin intr-o imensa gama de lungimi, punctele forte, actiuni si sunt fabricate din diferite materiale. Puterea unei lansete de crap este cunoscut sub numele sau de test curba(test curve). Aceasta este valoarea greutatii, care atunci cand este aplicata la o lanseta, o va indoi la nouazeci de grade. Prin urmare, in cazul in care atasam o greutate de 2½lb (1,13Kg) la primul inel al lansetei, iar lanseta este ridicata, in cazul in care acesta s-a indoit exact la nouazeci de grade, lanseta ar trebui spus sa are un test curba(test curve) de 2½lb. Testul curba determina cat de usor rezista o lanseta de crap la presiunea unui peste si cat de mare este pestele pe care poti sa-l prinzi si cat de greu il poti aduce la minciog. Aceasta nu inseamna, totusi, ca lanseta se opreste din indoire acolo. Pe masura ce presiunea este aplicata, indoirea lansetei se va transfera mai departe spre partea mai groasa sau spre cotorul lansetei, prin urmare mai multe presiune la manipulare. in functie de locul in care acest transfer incepe in lungimea lansetei determina actiunea acesteia.

La SONIK ne place sa facem viata simpla. Actuala noastra gama de lansete de crap: sk3 si sk4 sunt optimizate pentru cele mai populare lungimi si greutati de lansare pentru a acoperi marea majoritate cerintelor de pescuit la crap, atat in Marea Britanie si in strainatate. Este unanim considerat ca 12′(3.65m) este cea mai utila lungime pentru majoritatea cerintelor pentru pescuitul la crap si testele curbe (test curve) in intervalul de 2,5 la 3.5lbs acopera pescuitul la distanta sau in margine cu greutati ale plumbilor de la 2-5 oz (57-141g).