Pescuitul scobarului la bologneza pe timpul iernii
9 ianuarie 2015

Nodul Shock

  
Folosit la legarea a doua monofilamente sau textile de diametre foarte dificile, nodul Shock se mai foloseste in special la atasarea unui fir inaintas , laatasarea unui monofilament leader (adica rezistent la aruncarile in forta) sau la atasarea unor monofilamente de dimensiuni foarte diferite. Exemplu al folosirii nodului Shock :  Un fir leader de 0.16mm cu un fir monofilament de 30-40mm.
Nodul Albright

Nod Albright

Ajuta la legarea unui fir textil de un monofilament si este extrem de rezistent. Se poate folosi la legarea de monofilament sau textil pe struna de otel sau pe fire de diametre mai groase.

 

Nodul Fisherman’s Bend Knot

Fisherman's Bend Knot

Este un nod ce se recomanda pentru a lega doua fire de diamentre asemanatoare in prelungire. Acesta se foloseste in general pentru fire de diametre mai mari (>0.35mm)

 

Blood Knot

Blood Knot

Este poate cel mai folositor nod pentru legarea forfacelor de musca, acesta functioneaza cel mai bine pe diametre apropiate.

 

Nodul triplu

Nod Triplu

Acest nod este relativ simplu de realizat si este recomandat mai ales pentru monofilamentele de acelasi diamentru.

 

Nodul Tubular

Nod Tubular
La realizarea nodului se foloseste un tub (un ac de seringa cu varful rotunjit/mina unui pix).  Este cel mai folosit nod pentru legarea firului de musca de cel de “backing”.

Nodul Canada

Canada Knot

Nodul Canada reprezinta o modalitate de a lega doua fire in prelungire. Este folosit in general de pescarii canadieni,de aici si numele. Este foarte bun pentru executarea forfacului de “musca” pe tronsoanele subtiri.